Eksklusive Håndsyede Lædertasker

 SIDE 1  SIDE 2 - SIDE 3  SIDE 4 - SIDE 5 - SIDE 6 - SIDE 7 

          

        Nyt kataloget her         Se alle tasker her          Se sorte tasker her          Se brune tasker her          Se røde tasker her        Se skuldertasker her

Lædertasker fra Taskers Univers fås til næsten halv pris og giver en fantastisk mulighed for at anskaffe flere lædertasker af meget høj kvalitet. Lædertasker kan være næsten uforgængelige, hvis de behandles ordentligt. Med en lille smule omsorg og opmærksomhed, vil dine nye lædertasker kunne holde lang tid og dine vintage lædertasker vil fortsætte med at kunne bruges i mange år.

De vigtigste ting at huske om lædertasker er, at de ikke må blive tilsmudsede, gennemblødte eller tørre ud. Trods det faktum, at alle disse ting kan afhjælpes, hvis det sker, er det vigtigt at undgå, da det forringer lædertaskens levetid markant. Korrekt opbevaring, rengøring og vedligehold vil holde en læder taske så god som ny, uanset hvor gammel den er.

Opbevaring af lædertasker i det daglige

At opbevare lædertasker korrekt, når de ikke bruges, er vigtigt at gøre korrekt, for at få lædertasken til at holde sig i sin bedste stand. Når lædertasken gemmes bør der ikke være for varmt eller koldt. 

Endvidere skal opbevaringsstedet ikke være for tørt eller fugtigt.

At holde læder tasker rene og pæne tager kun et par minutter i det daglige og det vil kunne gøre en stor forskel på, hvor godt lædertasken holder sig i længden. Hvis lædertasken ikke har været vedligeholdt i 30 år, gør det ingen skade, at bruge lidt vand og sæbe til afrensning.

Pletter på lædertasker

Selve lædertasken tager ikke skade af et par pletter, især ikke hvis det er vintage lædertasker, som levede et tidligere liv, før de fandt frem til dit skab. Men du er ikke bundet til at leve med pletter fra fortiden og heldigvis komme de fleste pletter af med lidt vand og sæbe. Det er endda muligt at fjerne blod, olie og voks i mange tilfælde.

Lædertasker kan lugte

Lædertasker kan være stædige og holde på lugten. Du kan være heldig at finde en lædertaske specialist eller renseri i dit område, der kan fjerne læder lugten, men det vil formodentlig ikke blive billigt. Prøv i stedet selv at fjerne den uønskede lugt fra læderet. Et kendt råd imod sure sko er at komme en teske natron i hver sko og lade dem stå i 24 timer, hvorefter natronen støvsuges væk. En anden løsning kunne være en desinficerende deo-spray, som kan købes i bl.a Matas, den skulle være en meget effektiv løsning mod grim lugt fra en gammel lædertaske.

Hvad skal man undgå med lædertasker

Selvom lædertasker er meget holdbare, er de ikke uforgængelige. Forkert pleje eller rengøring kan få læderet i lædertasken til at knække og tørre ud.  Lædertaskens farver kan blegne og læderet kan blive stift som et bræt. Hold altid lædertasker væk fra kemikalier, varme, frost og fugtighed. Lædertasker er ligesom hud, så tænk på det som din egen hud, som jo også skal behandles og beskyttes.

Sådan opbevares lædertasken

De bedste måder at opbevare vintage og nye lædertasker på.

Som tidligere nævnt, er noget af det vigtigste at huske, at læder ikke må tilsmudses, gennemvædes, eller tørre ud. Den rigtige opbevaring vil kunne få lædertasken til at ser så god som ny ud og det uanset hvor gammel den er.

Sådan gør du, når du skal opbevare lædertasker

• Rens lædertasken før den lægges til opbevaring
• Opbevar lædertasken et køligt og tørt sted. Fugtighed kan føre til skimmelsvamp, som er lædertaskens fjende nummer et.
• Hold lædertasken væk fra sollys og væk fra varmekilder for at sikre, at læderet ikke tørrer ud og revner
• Læder tasker er tunge, så placer lædertasken hvor den ikke får strækmærker af sin egen vægt, eventuelt på en holdbar, polstret træbøjle.
• Fyld lædertasken med syrefrit papir, som kan hjælpe med at holde på formen og forhindre fugt.

Rengøring og vedligehold af lædertasker er meget enkel, hvis du bare tænker på læder som hud. Ligesom du har brug for at rense og fugte din egen hud, har lædertasker på samme måde brug for at holde sig smidig, bøjelig og elastisk. Hvis du holder din egen hudpleje i tankerne, er du sikker på at dine vintage lædertasker vil overleve dig.

Hvis du har en meget specielt eller meget sart lædertaske, eller hvis du ikke ønsker at tage nogen chancer med rengøringen selv, så findes der professionelle, der kan hjælpe dig med grundig rengøring.

Mange renserier tilbyder lædertaske rengøring; her kan de sende dine tasker til et professionelt rengøringsfirma og efterfølgende kan du så hente dine rengjorte lædertasker på renseriet. Selv om rengøringsprocessen er udført af fagfolk, kan der forekomme små variationer i farve, konsistens og form.

Rengøring i hjemmet
I mange tilfælde er alt, hvad der er nødvendigt for at rense lædertasker, en fugtig klud der kan fjerne overflade støv eller snavs. Men husk altid at følge producentens anvisninger, hvis du har fået en sådan ved anskaffelsen. Du kan også gå på nettet og se om du kan finde en konkret anvisning til dit produkt.

Hvis lædertasker har været i kontakt med sved, vand, eller er blevet stive, kan du bruge en mere omfattende metode til at rense dem.

Håndvask
1. Fjern eventuelle pletter på lædertasken, inden du vasker den.
2. Brug varmt sæbevand, lavet med en mild sæbe eksempelvis baby shampoo. Dove sæbe (uparfumeret) eller sæbespåner kan gnides på lædertasken med en blød klud til det skummer.
3. Fjern overskydende skum med en ren klud.
4. Rens lædertasken grundigt med en fugtig klud.
5. Dub læder tasken tør med et rent håndklæde.
6. Lad læder tasken tørre på et lunt sted udenfor direkte sollys og væk fra kraftige varmekilder (ovn, komfur, osv.)

Reklame: Lædertasker dame er vejen til Taskers Univers hvor potentialet er fantastisk.

At vaske læder tasker i en vaskemaskine

Nogle mennesker hævder, at læder kan vaskes ved hjælp af en vaskemaskine, sat på et meget blidt program (uld eller sart). Denne metode er tvivlsom og helt på eget ansvar især ,hvis du vasker en meget gammel lædertaske, men nu er den nævnt.
Hvis du vælger at bruge denne metode, MÅ DER IKKE bruges vaskemiddel beregnet til vask af almindeligt tøj. Enzymerne i vaskepulveret fremmer biokemiske reaktioner som nedbryder protein- eller fedtpletter på tøj og desværre også læder. Du må ikke bruge mere sæbe end vandet kun lige bobler. For meget sæbe vil gøre lædertasken tør og stiv.

Når lædertasken er fuldstændig tør, er det tid til at behandle den

Behandling af læder tasker erstatter de naturlige olier og fedtstoffer, der er forsvundet over tid, gennem slid, varmepåvirkning og fugt. Behandling af læder tasker skal ske minimum hver 6 til 9 måneder og dette vil sikre, at lædertasken aldrig bliver stiv, tør eller revnet.

Behandling af vintage lædertasker

En korrekt lædertaske behandling skal gøres trin for trin. Der er hundredvis af gode produkter til rådighed til denne opgave, så sørg for at læse etiketten grundigt, før du bruger en lædercreme. Du 

skal sikre dig, at det produkt du har anskaffet, er det fuldstændigt korrekte middel til behandling af lige netop denne type lædertaske.

Reklame: Lædertasker dame, fås hos Taskers Univers i de luksuøse og eksklusive designs.   


Brug ikke et læder middel, der indeholder voks eller silikone, der ikke tillader læderet at trække vejret.

1. Brug altid en fnugfri blød klud, til behandling af lædertasker, microfiber klude er ideelle.
2. Fugt kluden med vand før påføring af læder cremen. Brug endelig ikke for meget da læderet kun kan suge en vis mængde.
3. Husk at skifte klude under processen.
4. Gnid læderet ind til hele overfladen er dækket.
5. I nogle tilfælde er det en fordel at bruge et produkt på spray.
6. Lad læderet hvile i mindst 30 minutter, før der poleres med en ren klud.

Det er rigtigt dumt at bruge læder middel på produkter at plast, nylon eller nappa. Den eneste fordel er, at du er blevet klar over, at du blev snydt da du købte en ”ægte læder taske”. Er ulykken sket, så er det frem med køkkenrullen og i gang med en aftørring.

Reklame: Lædertasker dame føre til Taskers Univers hvor kreativiteten får frit spil


Hvad der skal undgås med lædertasker

Så stærke og holdbare som lædertasker kan være, lige så let er det ødelægge dem.
Bruge ALDRIG følgende kemikalier eller stoffer på lædertasker:

Klor
Alkohol
Rengøringsmiddel
Benzin
Mineralsk terpentin
Voks eller silikone, som forhindrer læderet i at trække vejret

Lædertasker som ikke er overfladebehandlede, kan rengøres med vand tilsat sæbespåner. Sæbespåner er ideelle til dette formål, idet de både renser og fugter læder tasken. Rengøringen foretages helst et par gange om året, men det kan være nødvendigt at gøre det lidt oftere, hvis lædertaskerne er udsat for udtørrende elementer som eksempelvis direkte sollys eller varmen fra en brændeovn (hvilket i øvrigt helst skal undgås, da udtørring forkorter lædertaskens levetid).

Sådan gør du

1. Put ½ dl sæbespåner i en spand og tilsæt 2,5 liter varmt vand.

2. Pisk blandingen indtil sæbespånerne er fuldstændigt opløst.

3. Dyp en blød klud i vandet og vrid den.

4. Vask lædertasken med kluden.

5. Sørg for at lædertasken vaskes jævnt af over det hele.

6. Lædertasken skal helst være let våd efter afvaskningen.

7. Lad lædertasken trække i ca. 15 min.

8. Polér grundigt efter med en tør klud for at fjerne overskydende sæbevand. En grundig efterpolering er meget vigtig, da sæbevandet ellers kan efterlade skjolder på læder tasken.

9. Lad lædertasken tørre før den tages i brug.

Behandlede lædertasker kræver som regel ikke megen vedligeholdelse fordi lædertaskerne er behandlet med overfladebeskyttelse, og derfor er de utroligt nemme at rengøre og vedligeholde. Men for at bevare lædertaskerne i bedst mulig stand, bør de have en lettere rengøring en gang eller to om året. Vær opmærksom på risikoen for afsmitninger fra behandlede lædertasker.

Reklame: Skal ud have god kvalitet til en attraktiv pris, så køb dine lædertasker hos Taskers Univers.

Skal du bruge mere information om lædertasker og pleje, kan du bruge disse søgeord i Google: lædertasker dame lædertaske læder tasker og lædertasken.

Læs mere om:

Tasker

Dametasker

Skindtasker

Håndtasker

Skuldertasker

Modetasker

Vintage tasker

Punge

Taskeguide

 • ROMANA
 • AVIGLA
 • GRATIS FRAGT
 • GRATIS FRAGT
 • FESCA
 • BELLISA
 • FASANA
 • ATELLA
 • BELISSA
 • SANZA
 • ALTA
 • BEVAGNA
 • AVIGLA
 • BIANCHA
 • VICA
 • ANDALE
Taskers.dk © 2018