Online mode - Find modenyt på modeblog, Facebook, Twitter osv.

Online Mode Nyheder

 SIDE 1  SIDE 2 - SIDE 3  SIDE 4 - SIDE 5 - SIDE 6 - SIDE 7 

Online mode - Hvordan finder jeg nyheder om mode på Internettet

Online mode guiden er en vejledning til, hvordan du finder nyheder og artikler om mode på Internnettet
 
En af de fantastiske ting ved internettet, er det store udbud af nyheder om mode, som tidligere var begrænset til ugeblade og modemagasiner. Internettet har gjort verden mindre og, hvor man tidligere rejse rundt i verden og lod sig overraske over de forskellige mode-tendenser, har internettet gjort moden global. Online moden bliver ikke stoppet af grænser eller filtreret af redaktører på de store modemagasiner, men bliver leveret råt for usødet på din pc, når det passer dig. Online mode har også givet et helt nyt sæt af spillere, almindelige folk som brænder for mode og har modeblogs, hvor de i øjenhøjde med dig, leverer et fantastisk input til dig og samtidig formår at få indflydelse på de aktuelle modetrends i modebranchen.
 
Man kan sige, at moden ikke længere udelukkende dikteres ”oppefra og ned”, men at den derimod kan komme alle steder fra. Man ser i dag også modetendenser, som spreder sig ”nedefra” og dette kan være med til at skabe helt nye muligheder for det generelle modebillede.  Man kan i princippet sige, at der er tale om en demokratisering af moden som følge af globaliseringen.  
 
Online mode på internettet er en fantastisk guldgrube af nyheder og informationer, som kan serveres direkte på din pc, men hvad hjælper det, når du ikke kan finde det du søger og ikke har tillid til det du finder? Ofte når vi søger på online mode, er det fordi vi vil se, hvad der rør sig i modeverden og så hjælper det ikke, at vi lander på en hjemmeside som sidst blev opdateret i april sidste år.

Når vi taler om mode og ser på definitionen erfarer vi, at mode er en tendens til at en bestemt stilart af beklædning eller accessories bliver populære for en ofte kort periode. Så tidsfaktoren er en altafgørende parameter, når vi taler om mode. En hjemmeside om mode, som ikke regelmæssigt bliver opdateret, er ubrugelig og i værste fald stærkt forstyrrende. Det vil sige, at når vi ser på online mode, skal vi forvisse os om, hvornår siden er opdateret og om indholdet er nyt eller gammelt.    
 
Internettets dynamiske form betyder, at information ikke er organiseret som et traditionelt medie, som f.eks. et modemagasin eller et ugeblad. Det betyder, at du skal vide, hvordan du finder det du søger efter online mode. Ofte går vi på internettet og skriver et par søgeord på Google, som så øjeblikkeligt præsenterer os for nogle hjemmesider vi har set før eller helt irrelevante sider. Når vi så har prøvet det et par gange ender det med, at vi går på de hjemmesider som vi plejer at besøge og det er lidt ærgerligt, da nettet rummer så meget mere mode nyt, som vi bare ikke ser.
 
Ofte er det sådan, at man spilder tid på at kigge en hjemmeside igennem, for at se om der er kommet ny information på siden eller også bruger man hjemmesides dårlige søgefunktion. Ved at bruge Googles avancerede søgefunktion, kan du lave en søgning som eksempelvis giver alle de sorte tasker, som er lagt på Taskers Univers inden for den sidste måned.
Jeg har et lille eksempel her som viser, hvordan jeg udnytter nettet i forhold til mine ønsker. Jeg interesserer mig for sorte modetasker fra Taskers Univers og vil kun se de nyeste modeller:
 
Forsøg med Google avanceret søgefunktion
 
Jeg vil lidt senere fortælle om fortræffelighederne ved Google’s avancerede søgefunktion og online mode.  
 
Online Mode
Interesserer man sig for online mode, har man ofte fået samlet sig en lille samling af links, som man ofte besøger. Man skal bare huske at sikre sig, at det ikke kun er kommercielle hjemmesider man besøger, hvis eneste formål er at sælge. Du er nødt til at supplere din færden på nettet, med mere uafhængige kilder, eksempelvis mode bloggere, som er rigtig gode til at samle information om online mode. Helt uafhængige er de jo nok ikke, da en del af dem bliver betalt for at anmelde produktet. 
 
Søgekataloger eller linksamlinger med online mode
Søgekataloger eller linksamlinger er hjemmesider, hvor folk har samlet en række links om et emne, eksempelvis online mode. Her er et eksempel på en linksamling om online mode: http://www.startsiden.dk/Mode . Linksamlinger kan blive opdateret på to måder; enten ved at dem, der har hjemmesiderne om mode indsender deres link til linksamlingen eller også, at det er den, der ejer linksamlingen, som indsamler og udvælger links til linksamlingen. Det er klart det bedste, at det er en person, der interesserer sig for mode, som samler links og præsenterer dem på en hjemmeside. 
   
Blogs om online mode
En mode blog (eller weblog) er en hjemmeside, som opdateres jævnligt med tekster om mode og altid med det nyeste indlæg øverst. Der er ofte mulighed for, at læserne af mode bloggen kan kommentere de enkelte indlæg. Indholdet på en online mode blog kan være rigtigt godt og som sagt har mode bloggen den styrke, at det nyeste stof altid er at finde på øverst på forsiden. 
Her er 5 blogs om online mode som du må besøge:
 
1. passionsforfashion.dk – online mode
2. isabellathordsen.dk – online mode
3. emilysalomon.dk – online mode
4. katrinekrojby.dk – online mode
5. vildekaniner.dk – online mode
 
Her er en oversigt over udvalgte online mode blogs som du også bør besøge: 
Anywho.dk
Den mest kendte danske online mode blog, der har været i gang siden 2008. Drives af tre studerende Elise Born, Stephanie Gundelach og Ingrid Munch. Det første danske blogkollektiv.
Trineswardrobe.looklab.dk
Trine Kjær har tidligere været en del af Styleblog. Nu er hun en del af Looklab.
Blog-land.dk
Trine Qvistgaard har siden januar i år drevet en ret effektiv blog – om blogs.
Thesartorialist.com
Amerikaneren Scott Schumann fotograferer smukke mennesker på gaden. Det har gjort ham til en af verdens mest ’læste’ bloggere. Overhovedet.
Thestylerookie.com
Tavi Gevinson Amerikansk modeblogger, som begyndte som 11-årig og nu selv har været covergirl på utallige magasiner. Sidder på første række til top-modeshow og er erklæret muse for især japanske mærker. I dag er hun 16 år.
Elinkling.net
Sveriges og Nordens største og mest kendte mode-blogger.
 
Online mode og de Sociale medier – mode Twitter – mode facebook 
Sociale medier som Facebook og Twitter giver mulighed for social interaktion, hvilket vil sige, at der er et socialt sammenspil online. Det er altså kommunikation, der går begge veje, hvilket kan være perfekt, hvis man selv vil deltage i mode debatten. Endvidere er sociale medier bygget så informationen kommer til dig og du slipper for at søge rundt på internettet efter online mode.   
 
Dansk mode har altid eksisteret og via påvirkninger fra udlandet har den tilpasset sig til de danske forhold. Gennem de sidste år, er Danmark begyndt at blive en mere markant faktor i den globale modeverden, blandt andet med mærker som Day Birger et Mikkelsen og Mads Nørgaard. Så i vores søgning efter mode på internettet, kan vi have en interesse i at begrænse vores søgning til et enkelt land. Heldigvis for os har Google’s avancerede søgefunktion denne mulighed som vi bør udnytte.   
 
Google og online mode
Mere end 90% af alle søgninger på internettet foregår via Google, så jeg har valgt at fokusere på Google som værktøj til vores søgninger efter online mode på internettet.
Google er den største søgemaskine på internettet i dag, da den har over 200 millioner forespørgsler om dagen gennem dens forskellige portaler. Google er desuden den mest besøgte hjemmeside på hele internettet.
Udgangspunktet er, at jo mere præcist du kan specificere dine søgeord, jo mere brugbare bliver de resultater du får. De fleste mennesker kender Google’s søgefunktion og bruge den flittigt i dagligdagen, men det er ikke så mange, der har kendskab til den avancerede søgefunktion. For at finde Google’s avancerede søgefunktion kan du gøre følgende:
 
· Gå ind på google.dk
· Søg på et eller andet – eksempelvis tasker
· Hvis du går helt ned i bunden af vinduet, vil du se der står: Avanceret søgning
· Klik på Avanceret søgning 
· Prøv dig frem med forskellige søgninger til du er fortrolig med avanceret søgning 
 
I Google’s avancerede søgning er der mulighed for at specificere din søgning, så den giver det bedste resultat til dig. Når du først er begyndt at bruge avanceret søgning vil se, hvor meget mere effektivt du kan udnytte Google. Har du spørgsmål om avancerede søgninger, er der en ganske god vejledning i bunden af søgesiden.   
Du kan også finde Google’s avanceret søgefunktion her: http://www.google.dk/advanced_search
 
Top 10 mode
Her er en top 10 over gode mode citater:
 
1. Mode er det, vi selv går med, gammeldags er det, de andre går med. - Oscar Wilde.
2. Mode bliver skabt, for derefter at blive umoderne. - Coco Chanel.
3. Fashion is not something that exists in dresses only. Fashion is in the sky, in the street, fashion has to do with ideas, the way we live, what is happening. - Coco Chanel. (well said!)
4. I had no idea of the character. But in the moment I was dressed, the clothes and the make-up made me feel the person he was. I began to know him, and by the time I walked onto the stage he was fully born. - Charlie Chaplin, om sin største rolle. 
5. Fashion's fade, style is eternal. - Yves Saint Laurent.
6. Fashion is an imposition, a reign on freedom. - Golda Meir.
7. We live not according to reason, but according to fashion. - Lucius Annaeus Seneca.
8. I dress for the image. Not for myself, not for the public, not for fashion, not for men. - Marlene Dietrich.
9. It is the unseen, unforgettable, ultimate accessory of fashion that heralds your arrival and prolongs your departure.
10. Beauty of style, harmony, grace, and a good rythm, depends on simplicity. - Platon.
 
Sidst og ikke mindst: Mode opstår som et resultat af, at en større gruppe af mennesker mener at noget er "in", så husk at du ikke kan være ’mode-rigtig’, hvis du er den eneste, der syntes du er klædt smart på. Top 10 tasker
 
Læs mere om:
 
Tasker

Lædertasker

Dametasker

Skindtasker

Håndtasker

Skuldertasker

Modetasker

Vintage tasker

Punge

Taskeguide

 

 • ROMANA
 • AVIGLA
 • GRATIS FRAGT
 • GRATIS FRAGT
 • FESCA
 • BELLISA
 • FASANA
 • ATELLA
 • BELISSA
 • SANZA
 • ALTA
 • BEVAGNA
 • AVIGLA
 • BIANCHA
 • VICA
 • ANDALE
Taskers.dk © 2018