Vintage tasker og Retro tasker i fineste håndlavet okselæder

Eksklusive håndsyede vintage tasker og retro tasker

 SIDE 1  SIDE 2 - SIDE 3  SIDE 4 - SIDE 5 - SIDE 6 - SIDE 7 

Vintage Tasker og Retro Tasker

Inden vi begynder at se på hvad en vintage taske og en retro taske er, skal vi lige have begrebet helt på plads. Vintage tasker er en overordnet betegnelse for tasker, der stammer fra en svunden tid. Udtrykket bruges ofte i forbindelse med noget, der var på mode en gang og som i dag syntes lidt spændende. Vi kan ofte genkende vintage tasken fra gamle film eller når vi se på sort/hvide familiefotos fra da mor og far var børn. Vintage tasken kan være en original og slidt taske, vi finder på et loppetorv eller en ny taske i gammelt look.

Se alle Vintage Tasker og Retro tasker her!

Taler vi om retro tasker, betyder ordet retro: tilbagevendelse til eller tilbagekomst af trends og tendenser fra tidligere årtier. Begrebet kommer af ordet retrospektiv, der betyder et historisk tilbageblik – en tilbageskuen på vores fælles fortid. Så i praktisk er der ikke den store forskel, når vi taler om Vintage tasker og Retro tasker. 
 
Vintage-udtrykket er blevet meget populært i de senere år og handel med vintage tasker på nettet er eksploderet. Den store interesse har samtidig betydet, at begrebet er blevet lidt udvandet, fordi der er så mange forskellige opfattelser af vintage. Ofte betegnes en taske som vintage, hvis den blot er mere end 25 år gammel, hvilket vil sige, at tasker fra 1980'erne er begyndt at indtage vintage-scenen.
Siden den moderne mode opstod i begyndelsen af 1800-tallet, er der løbende kommet nye taskekollektioner fra både små designfirmaer og store modehuse, som har bestemt hvilke farver, materialer og snit, der skal præge sæsonen. Men det interessante er, at det ikke kun handler om at opfinde nye taskedesign. Ofte gentager taskemoden sig selv, ved at kopiere tasker fra en bestemt periode i historien og give det et lille twist eller supplere med moderne materialer. 
 
Fra 1920'ernes Charleston-look og over de vilde 60’ere til 80’ernes flowerpowermode, bliver tasker sat i sammenhæng med den tid, hvor de blev lavet og brugt. På den måde bliver det tydeligt, hvilken betydning moden har haft for kvinders liv igennem tiderne og vores fascination af denne tid. 
Sjov nok har der altid været en vis efterspørgsel efter gamle eller brugte tasker. I starten har det nok handlet om at spare penge men i dag er det super trendy med en vintage taske og ikke mindst fordi Hollywoodstjerner som Julia Roberts, Renée Zellweger og Kate Moss har fået øje på vintage stilen.
Et godt eksempel er 'The Kelly bag' fra Hermés som kom i 1956. Tasken er opkaldt efter Grace Kelly, der som en fortryllende smuk skuespillerinde fra 50ernes Amerika blev et modeikon. Tasken fik hendes navn, da et billede af hende blev offentliggjort i pressen, hvor hun forsøgte at skjule sin gravide mave med den.
 
En genopblussen af historiske epoker og subkulturer som rockabilly, Charleston og swingdans har også spillet en rolle i den øgede interesse for vintage tasker og retro tasker. Retro stilen er en form for unik stil, som oftes ses i en blanding af nyt og gammelt. Stilen har ofte en masse personlighed og denne kendetegnes ligeledes ofte ved anvendelse af genbrugsrelaterede ting og sager. Altså et godt mix af de forskellige årtiers mode, stil og trends. Man kan jo nemt sige, at vintage tasker og retro tasker er komme for at blive. 
 
Retro stilen inkluderer ofte tilbehør (f.eks. solbriller), der tilhører samme tid som tøjet og tasken, og folk har tit en tendens til at overdrive det og bruge det sammen med nutidigt tøj. Nogle eksempler på retromode: læder vintage håndtasker fra 1950'erne, store solbriller, hatte, smalle slips, smalle jeans osv. Hos kvinder kan make-up også spille en rolle i retro moden i form af kraftigt markere

de øjne og stærk rød læbestift. Derudover kan retromoden omfatte frisurer, der er gået af mode og modefænomener fra 1940'erne og 1950'ernes filmstjerner.
 
Mode verdenen har en cyklus, hvor den få inspiration fra historien, man taler om ”vintage stil" eller "vintage-inspireret" alt efter hvor tæt tasken er på originalen. Fordelen ved de nyfremstillede vintage-inspirerede tasker er, at i modsætning til de oprindelige tasker, er de som regel opdateret i anvendelse, farver og materialer.
Taskers Univers har et stort udvalg af vintage tasker, som giver et godt grundlag for at vælge og fastlægge den smag og fornemmelse for retrostil, du kan lide. Brug lidt tid på Taskers Univers og det vil sætte dig i stand til at udvælge smukt forarbejdede tasker, der passer til din egen smag og stil. 
 
Find inspiration til at udvikle dit eget look på Taskers Univers og se de mange smukke vintage tasker og retro tasker. En vintage taske eller Retro taske er med til at give et historisk flashback, som får os til at glæde os over nogle af datidens store designs.
 
Vintage tasker og Retro tasker designet af følgende designere er særligt eftertragtede: Coco Chanel, Paul Poiret, Mariano Fortuny, Elsa Schiaparelli, Jeanne Paquin, Madeleine Vionnet, Jeanne Lanvin, Christian Dior, Hubert de Givenchy, Claire McCardell, Cristobal Balenciaga, Emilio Pucci, Yves Saint-Laurent, Ossie Clark, Biba, Mary Quant, Pierre Cardin, Halston, Giorgio Armani, Zandra Rhodes, Vivienne Westwood, Thierry Mugler, Gianni Versace, og Jean Paul Gaultier.

Læs mere om:

Tasker

Lædertasker

Dametasker

Skindtasker

Håndtasker

Skuldertasker

Modetasker

Vintage tasker

Punge

Taskeguide

 • ROMANA
 • AVIGLA
 • GRATIS FRAGT
 • GRATIS FRAGT
 • FESCA
 • BELLISA
 • FASANA
 • ATELLA
 • BELISSA
 • SANZA
 • ALTA
 • BEVAGNA
 • AVIGLA
 • BIANCHA
 • VICA
 • ANDALE
Taskers.dk © 2018